Манчестър Сити успя да постигне много ценна победа с 1:0 при визитата си на Тотнъм на "Уембли", в среща от 10-ия кръг на английската Висша лига.

По този начин отборът на Пеп Гуардиола си върна първото място в класирането и тимът има в актива си 26 спечелени точки и е с равни точки с втория в таблицата Ливърпул.

Спърс от своя страна вече не е в топ 4 и заема 5-ото място в класирането с актив от 22 точки. 

Единственото попадение бе дело на Марез, който се разписа в 6-ата минута и така отборът на гостите стигна до успеха.


Мачът започна по най-добрия възможен начин за гостите и още след шест игрови минути те стигнаха до така желаното попадение.

Стърлинг направи за смях Трипиър и първо го надбяга за една топка, а след това го преодоля с лекота и видя с пас пред малкото наказателно поле Марез, който без никакви проблеми довкара топката в противниковата врата.

Четвърт час след това Менди направи голяма грешка и Сисоко отне топката от него, а след това опита да изведе с хубаво подаване Ламела в наказателното поле, но пасът му бе блокиран в последния момент. 

В 28-ата минута Марез можеше да удвои аванса на тима си, но неговото хубаво подаване бе отразено от Силва и топката срещна гредата на вратата, на Спърс, а Сити определено можеше да съжалява, че не е удвоил аванса си.

До самия край на полувремето имаше опасни атаки и към двете врати, но нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна добре за Сити и в 50-ата миута гостите получиха фаул от границата на наказателното поле, но Давид Силва стреля право в стената и не успя да се възползва от страхотната ситуация. 

Пет минути след това Сити пропиля фантастичен шанс да удвои аванса си. Давид Силва от 3-4 метра не успя да вкара, след като не си спря топката по добър начин, а след това Стърлинг от близка дистанция прати топката в тялото на противников играч. 

В 65-ата минута гостите имаха още един страхотен шанс. Агуеро се озова на идеална позиция от точката на дузпата и отправи удар, който обаче не бе достатъчно силен и попадна право в ръцете на Лорис. 

В 79-ата минута Ламела направи непростим пропуск и от няколко метра не успя да реализира на празна врата и ударът му мина над напречната греда. 

До самия край нямаше повече голове.

ТОТНЪМ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1
0:1 Марез 6 

Тотнъм: Лорис, Алдервайрелд, Санчес, Трипиър, Дейвис, Дембеле (75 - Али), Дайър (67 - Уинкс), Лукас (81 - Eриксен), Ламела, Сисоко, Кейн

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Лапорт, Менди, Уолкър, Силва, Фернандиньо, Бернардо, Стърлинг, Марез 90+ - Жесус), Агуеро (71 - Де Бройне)